Ketut, is de vierde in de rij…

Posted by Sjouke on jan 29, 2008 in zo maar |

Ketut ….en ben benieuwd hoe de anderen er uitzien. Balinezen maken zich nooit druk en dan helemaal niet over namen. Want de namen die de kinderen krijgen geven de volgorde aan, I Gede is de oudste en afhankelijk van de kaste kan hij of zij ook Putu heten dan volgt Ade, Nyoman en tenslotte Ketut. Maar komen er dan nog meer kinderen dan beginnen ze weer opnieuw Putu, Ade enzovoorts.
Deze mooie potlood tekening is van een Balinese kunstenaar en hangt in de directie kamer van Matari Advertsing. Op verzoek heeft de huisfotograaf Edi er een foto van gemaakt. De tekening is een onvoorstelbaar mooi stukje vakwerk. Balinezen kennen eigenlijk geen kunstenaars, ze zijn eigenlijk “Ahli”, vaklieden man of vrouw. Of je nu schilder, beeldhouwer, zilversmid, monteur of sleutelmaker bent. Je voert je vak uit, vandaar dat er soms speciaal gevraagd moet worden om een schilderij te signeren omdat dat niet automatisch gedaan wordt.

1 Comment

petrok
jan 29, 2008 at 18:30

Kentut(-je) vind je niet ? Peet, een geweldige vondst, tis een “scheetje” Pintar sekali gue! Sj.


 

Reply

Copyright © 2019 terralago All rights reserved. Theme by Laptop Geek.