Handig … die rode stippen stickers!

Posted by Sjouke on apr 3, 2008 in Jakarta |

advertentie Dutch LadyIk zie dat in Nederland de kranten vol staan met berichten en heb het gevoel dat dat toch wel een vertekend beeld opleverd. Wie ik er ook naar vraag in mijn omgeving, snapt mijn vraag soms zelfs niet (wat, hoezo?) Je zou toch zeggen dat reclame mensen een beetje belezen moeten zijn en up to date.
Vanmorgen stond er in de Jakarta Post een stukje over Medan, waar studenten demonstreerden voor het consulaat, niet eens illegal maar zelfs met een vergunning 
Toen het de politie en beetje te wild werd, stenen gooien en zo, greep de politie in en werden 22 man opgepakt. nooit weg ‘n brommertjeDe winst voor de politie was dat ze ook een heleboel brommers in beslag genomen hebben, die achtergelaten zijn door de betogers die er van doorgingen. 
Een Moslim Organisatie had voorgesteld om Nederlandse producten boycotten, maar het is geen Fatwa,een formele uitspraak waar gelovigen zich aan moeten houden, maar dus meer een advies. De redactie stelde dat het onduidelijk zal zijn of de boycot zal werken omdat zelfs de Fatwa’s van deze groep nauwelijks aandacht krijgen en worden zelden of nooit opgevolgd door de meeste Indonesiers.
Na de veroordeling van de film, door de minister van buitenlandse zaken van Malaysia, gingen er stemmen op om nederlandse producten te boycotten
Dus zo werd het boycotten van deze producten voor de consument gemakkelijker gemaakt. images-1.jpegEen supermarkt keten , in de krant met name genoemd heeft alvast rode stickertjes op nederlandse producten geplakt, zodat consumenten dan zelf kunnen beslissen of ze de producten al dan niet willen boycotten.
Dutch Lady/ Friesche VlagProducten zoals zuivel (Friesche Vlag assortiment ?), cosmetica (Zwitsal ?) en electronische spullen (Philips?). 
Als tegen actie heeft Dutch Lady al meerdere advertenties geplaatst om zich te distancieeren van  de “wilder’s film”.
”Lekkere klus” voor de marketing manager daar, mevrouw Nijpels (van Ed) uit Friesland nu wonend in Kuala Lumpur, als ik het niet mis heb!

Reply

Copyright © 2019 terralago All rights reserved. Theme by Laptop Geek.