De schilder, tukang lukis!

Posted by Sjouke on apr 13, 2008 in Jakarta |

de schilder himselfPasser Baroe sinds 1820.
Ook nog in de oude koloniale spelling, zo staat het er met grote letters boven de ingang. Vroeger een straat en inmiddels een overdekte markt met links en rechts winkels, vaak verbouwd maar hier en daar zie je nog wel iets van een pand in de de oude chinese stijl waarin het ooit opgezet was. Helaas is er geen sprake van renovatie, daar is geen geld voor.De eigenaar van het pand is, vertelde me dat hij daar er niet aan begint want dan zou hij wel eens geld kunnen hebben volgens de belasting dienst.
bruidspaar opdrachtbijen meisjeimg_0916.JPGVanouds is het al het centrum van de schoenen en textiel handeltjes, resp. gerund door of Chinezen of of Indiers.
In deze straat heb ik een schilder leren kennen die onder in het basement van Ramayana zijn studio heeft, aangrenzend een publieke ruimte nl. een foodcourt, waar je lekker kan eten tegen redelijke prijzen. Iedereen kan in principe zo maar zijn studio binnen lopen want er is niet afgesloten en al jaren hangen zijn schilderijen er. Die klaar zijn of waar hij nog mee bezig is. Alle stijlen lopen door elkaar heen, want hij is nog steeds zoekend naar een eigen identiteit of het doek.
koi, hokki, gelukoude manheerser eilandenrijkInmiddels heb ik al een paar van zijn doeken gekocht om dat ze me erg aanspreken.
Om nog wat extra te verdienen geeft hij nu ook schilder les aan geinteresseerden op deze locatie. Ik heb nooit begrepen waarom hij nog steeds hier zit, helemaal uit de loop van het publiek, zonder een enkele aanwijzing dat er hier schilderijen te bewonderen zijn.
eerlijk aangekomen 50000?modern werk net afHet enige is een bord waarop staat “uw portret in krijt, binnen een kwartier”, maar ja dan moet je wel naar binnen omdat te zien.
Ik heb gehoord dat hij op Puncak een ruimte kon krijgen om te exposeren, ik hoop dat hij daar meer klanten krijgt dan hier! schilderij:gezichten zoeken, menjari mukaIk heb een paar schilderijen van hem en vind ze heel mooi.
Verder wens ik hem veel succes en hoop nog eens iets van hem te kopen.

Reply

Copyright © 2020 terralago All rights reserved. Theme by Laptop Geek.