Wind en water

Posted by Sjouke on apr 15, 2008 in Jakarta |

simpele chinese karaktersFeng Shui, betekend letterlijk wind en water leert welke invloeden vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van de mens hebben. Ook hoe negatieve invloeden veranderd kunnen worden in positieve.
Feng Shui gaat over de relatie tussen de mens en de leef- of werkomgeving en is gericht op harmonie tussen natuurlijke en gecreëerde vormen. Alles wat de mens maakt is in wezen niet natuurlijk, maar kan wel met die natuur in harmonie gebracht worden.
voorspoed stroomt nu binnenHet doel van Feng Shui is om onze leef- of werkomgeving zo aan te passen dat een harmonieuze stroming van Qi (levenskracht) gestimuleerd wordt. Tot zover wikipediaHier bij Matari Advertising heeft men er alles aan gedaan om die harmonieuze stroming te stimuleren. In mijn optiek zou je Qi ook kunnen zien als voorspoed of het geld dat verdiend moet worden, geen geld geen werk. Dat geldt ook voor een reclame bureau. In het pand hier zijn een tweetal fengshui specialisten bezig geweest ieder met een eigen specialisatie. Vraag me niet waarom sommige dingen veranderd moesten worden, want niemand weet het antwoord. De opdracht is gewoon uitgevoerd.Ter illustratie: In het kleine tuintje bij de entree ligt een rode half edelsteen begraven, niemand weer meer waar precies, maar dat het voorspoed op moet leveren staat vast
entree MatariAls we de entree binnengaan blijkt dat voor de glazen deuren nog een deurstijl geplaatst is die bouwtechnisch geen functie heeft. Maar het probleem was dat de entree volgens het speciale Feng shui meetlint de deur te breed was en nu is deze een paar centimeter smaller geworden. In het basement is een kantoorruimte waarvan de entree deur recht tegenover de brandweerslang kast stond. Een slechte stroming vanuit de deur naar het water!secure the flow Hiervoor in de plaats kwam een ruit en deur is verplaast naar rechts , maar mocht niet parallel lopen met de ruit , dus staat enigszins schuin naar binnen. Omdat het hier onvoldoende licht is is er ook een felle spot geplaatst die zorgt dat het voor de deur 24 uur licht blijft. En zo zijn er meer plaatsen waar het felle licht altijd brand. Want het geluk zal nooit naar donkere plekken gaan en zoekt altijd het licht op. Vandaar dat voor de ingang van de lift op elke verdieping altijd licht brand en vooral in de gang waar de boekhoud afdeling zit, daar wordt het geld beheerd.
ingang media afdelinghoki 9 (Chin: geluk)met KoiOok voor de trappen geldt een speciale regel, daar waar ook te weinig treden waren, zijn er extra aangebracht, dus je zou je nek kunnen breken over de lage extra treden, zoiets van 15 cm en dan plotseling maar 3 cm, ik heb me al vaak verstapt helaas. Water kan ook een voordeel zijn en het wegvlieden van de goede harmonie tegengaat, vandaar dat een op een deel van het glas aan de gevel altijd, dag en nacht water stroomt. Verzameld in een klein vijvertje waar een rood wit gestippelde Koi karper zwemt. Alles wordt er aan gedaan voor optimaal geluk en harmonie . Zo ook een tekening boven de entree, in trance getekend door de Boedhistische Shensei, die er voor zal zorgen dat slechte mensen worden geweerd Matari binnen te gaan. media afdelingEen andere tekening hangt boven de entree onze media afdeling. Vanwege de verkeerde breedte van de entree is de rechter deur altijd gesloten. Overigens hangen hier en daar nog meer tekeningetjes, wat smaller van vorm die de mensen zullen beschermen tegen het kwaad die hier onder zitten. Het is geen Feng Shui maar baadt het niet dan schaadt het niet.“de gouden spijker schrijn” Tenslotte klimmen we naar de tot van ons kantoor. Op het hoogste punt staat een soort stenen schrijn, met een rood af dakje. Hier is is een goud vergulde spijker in gemetseld, het preciese waarom…. niemand kon het me zeggen. Voorspoed!
Net zo als toen, een paar jaar geleden, het fundament van het aangrenzende gebouw gelegd werd, toen werd er een prachtig met bloemenkransjes versierde kop van een karbou in de rode aarde gelegd werd. En nadat er allerlei bezweringen en bloemblaadjes en lekker ruikende olie over heen gegoten was, definitief ingegraven werd. Ik stond destijds ook in die kuil en moest van de Shamaan Putri een aardewerken fles met olie tegen de wand kapot slaan, waarom …. niemand kon het met zeggen.
Met een been in de 21 eeuw met satelliet tv zenders, blue tooth, Skype beeld telefoon , More punten- de lokale variant op Airmiles maar dan opgeslagen in je mobieltje ….. en met je andere been in de wereld van de Stille Kracht. Wat bof ik toch dat ik dat allemaal mee mag maken.

Reply

Copyright © 2020 terralago All rights reserved. Theme by Laptop Geek.