De oude president is niet meer….

hoge boomVandaag is de oud generaal en later president van Indonesia die het 30 jaar alleen voor het zeggen heeft gehad overleden. Vanmorgen nog werd er op tv gezegd dat het allemaal prima ging en dat hij van de beademings apparaten af was.Hij deed het zelf weer, maar dat heeft niet lang mogen duren want om een uur op twee, toen wij in de Chinese wijk met o.a. een journalist van het dagblad Tempo, zaten te eten kreeg Irwan het nieuws door van zijn redactie via SMS.
Voor de familie natuurlijk diepe rouw, want daar zijn ze goed in hier,vooral in geval van overlijden. Toen Prinses Diana begraven werd was het hier gewoon een happening, iedereen diep bedroefd en huilen. Ten tijde van het 11 september gebeuren, toen Nederland in rouw was, heb ik hier niets gemerkt van enig mededogen dan ook.
Dat is meer van Insja’allah, God beschikt!
Van een generaal pardon voor de financieele perikelen en zijn daden waarvoor hij nooit terecht heeft kunnen staan, is niets van terecht gekomen. Elke keer als hij voor moest komen was hij te ziek en moest verstek laten gaan. De lobby ook middels de hele berichtgeving ten tijde van zijn opname, heeft tot nog toe geen resultaat gehad.
De dagvaardingen zijn er nog alleen hij is er niet meer. Er wordt nu gesproken om de erfgenamen aan te pakken met betrekking tot al zijn gelden.
We wachten af……… Zijn bezit ingeschat op z’n ruim 30 miljard dollar heel veel geld en hoe daar daar allemaal aangekomen is? Op basis van zijn salaris zeker niet. Middels zijn vrouw waren er veel belangen, bouwwereld, onroerend goed, plantages, handels firma’s, hout, en noem maar overal waar te verdienen had Familie mee te maken. Het bezit staat gelijk staat aan de staatschuld en dit gaat dus over naar de erfgenamen. Gelukkig voor hen wordt hier geen belasting geheven op erfenissen dus …..
Alle tv stations hebben de programmering aangepast, dit is nog nooit eerder voorgekomen, dus het wordt of een Pak Harto avondje of een leuke DVD.

Copyright © 2021 terralago All rights reserved. Theme by Laptop Geek.